Zoals jullie al wel zullen weten, is mijn nieuwe kookboek in de maak! Een heel proces, van teksten en recepten uitschrijven, sfeerbeelden verzamelen, moodboard en stijl bepalen… er komt heel wat bij kijken!

Vorige week werden de beelden gemaakt van de recepten, 61 om precies te zijn. Daarnaast ook nog sfeerbeelden die in de inleiding van het boek opgenomen worden.

Elke foodfotograaf heeft een fotostudio ter beschikking waar de beelden op een professionele manier kunnen opgenomen worden. Ik maak hierop een uitzondering en laat de fotograaf naar mij thuis komen. Familierecepten krijgen vorm bij mij thuis in de keuken en worden dus ook bij me thuis opgenomen.

Praktisch zou je zeggen, want je hebt alle materiaal in huis : van potten en pannen, servies, bestek, … alle materiaal om het recept aan te kleden en in een mooi beeldjasje te steken zeg maar.

Alleen moet je ermee leren leven dat je hele keuken en huis overhoop staat! Alle meubels aan de kant want de camera en belichtingselementen moeten op de juiste plaats geïnstaleerd worden.

De fotograaf brengt zelf ook een hele reeks aan bordjes, kommetjes, vorken, lepels, napjes en kleedjes mee, deze moeten ook ergens uitgestald worden…

En dan begint de fotoshoot; het ene recept na het andere wordt bereid , opgediend, en digitaal vastgelegd. Bandwerk als het ware. Maar waar ga je dan naartoe met al je bereidingen? Al snel staat de keuken vol met afgewerkte gerechten . Op het vuur staat de volgende pot al te pruttelen…

Met 10 tot 15 gerechten per dag is het onmogelijk dit allemaal zelf op te eten. Dus daar zijn vrienden voor! ’s Avonds na de shoot, komen de vrienden toe met hun Tupperware potjes en schaaltjes, het buffet is geopend! Iedereen neemt wat mee naar huis.

Networking van de fijnste plank! Iedereen al warm maken voor het komende boek! Nog even en je kan er zelf ook van genieten! Einde oktober is hij er! Tot dan nog even geduld…

Contacteer mij

Heb je een vraag voor mij over een workshop, evenement of kookboek? Vul dan dit contactformulier in en ik neem graag contact met jou op. 

    • Datumnotatie:DD slash MM slash JJJJ