Isabella COZZI

Als dochter van een Italiaanse vader en een Belgische moeder ben ik van kinds af aan grootgebracht met de Italiaanse keuken. In die tijd, toen Italiaanse levensmiddelen zoals pesto saus, Italiaanse ham en Parmesaanse kaas enkel te verkrijgen waren in speciaalzaken in het Brusselse en niemand gehoord had van Tiramisù of Carpaccio, kwamen er bij ons thuis enkel Italiaanse bereidingen op tafel.

Mijn moeder bereidde met veel zorg gerechten uit een driedelig Italiaans kookboek dat mijn pa voor haar uit Italië had meegebracht. Mijn passie voor de Italiaanse keuken beperkte zich in die tijd enkel tot het met smaak verorberen van toen in België haast onbekende smaakmakers. Want een kant en klare pasta maaltijd waarbij je enkel zakjes saus moet aanlengen met water, en de verpakte kaas in de verste verte niets te maken heeft met Parmesaanse kaas, kwam bij ons thuis niet op de tafel.

Ieder jaar zag ik met veel plezier uit naar de zomervakantie aan de Bloemenrivièra, waar ik bij mijn tante, die achter het fornuis stond van haar eigen restaurant, iedere avond verse gnocchi met pesto verorberde, of kleine gefrituurde verse inktvisringetjes, of gefrituurde courgettebloemen, of gevulde paprika’s en courgettes volgens het geheime recept van mijn tante. Door de jaren heen ben ik me beginnen afvragen hoe deze overheerlijke recepten te bereiden, maar heb het antwoord toen niet gevonden. Daarom bracht ik meer en meer tijd door in de keuken en keek toe hoe mijn moeder een simple pasta al pomodoro bereidde. Via telefoonkookles, er was toen nog geen Skype of internet, leerde ik hoe ik o.a. overheerlijke gefrituurde courgettebloemen moest maken. Mijn kookpassie werd pas helemaal compleet na mijn intrede bij een Amerikaanse firma die multifunctionele keukenrobots, blenders, food processors en andere hoogwaardige kleine electrotoestellen, produceert.

 

Ieder jaar zag ik met veel plezier uit naar de zomervakantie aan de Bloemenrivièra, waar ik bij mijn tante, die achter het fornuis stond van haar eigen restaurant, iedere avond verse gnocchi met pesto verorberde, of kleine gefrituurde verse inktvisringetjes, of gefrituurde courgettebloemen, of gevulde paprika’s en courgettes volgens het geheime recept van mijn tante. Door de jaren heen ben ik me beginnen afvragen hoe deze overheerlijke recepten te bereiden, maar heb het antwoord toen niet gevonden. Daarom bracht ik meer en meer tijd door in de keuken en keek toe hoe mijn moeder een simple pasta al pomodoro bereidde. Via telefoonkookles, er was toen nog geen Skype of internet, leerde ik hoe ik o.a. overheerlijke gefrituurde courgettebloemen moest maken. Mijn kookpassie werd pas helemaal compleet na mijn intrede bij een Amerikaanse firma die multifunctionele keukenrobots, blenders, food processors en andere hoogwaardige kleine electrotoestellen, produceert.

Het regenachtige klimaat in België maakt het mogelijk om zaterdag en zondag te experimenteren in de keuken. Menig Belg bakt een cake, een taart, of pannekoeken voor de kinderen. Ik daarentegen verdiepte me die druilerige dagen in het bereiden van de verzamelde familierecepten. En zo kwamen mijn eigen bereidingen aan de oppervlakte en gaf ik een persoonlijke twist aan de familierecepten. Hieruit zijn intussen 4 kookboeken uit voortgekomen. Elk met hun eigen thema, maar één voor één met de bewerkte familierecepten.
Door de jaren ben ik mijn passie voor koken gaan uitdragen. Ik was gastkok in verschillende kookateliers. Voor enkele jaren fungeerde ik mee als één van de koks bij Living Plus, een life-style programma op de regionale televisiezender. Ik werd gevraagd als kok aan huis en zo ben begonnen met catering en koken aan huis of op locatie. Maar ik sta niet stil en achter de schermen ben ik bezig met andere en nieuwe projecten! Dus op deze pagina wordt zeker nog een vervolg geschreven!


Ik nodig je dan ook van harte uit!

 

Contacteer mij

Heb je een vraag voor mij over een workshop, evenement of kookboek? Vul dan dit contactformulier in en ik neem graag contact met jou op.