Living Plus-gezicht Isabella Cozzi verkoopt pesto voor de slachtoffers van de ingestorte Morandi-brug in Genua, Italië.
De instorting van de Morandi brug in Genua heeft me diep geraakt. Ik was die dag van het ongeluk in Italië op vakantie en ik hoorde vlak nadat de tragedie was gebeurd via een familielid dat bij de ordediensten werkt, over de eerste berichten. Ik ben zelf meer dan eens over die grote brug gereden. Ik herinner me dat ik mezelf ooit eens de vraag heb gesteld: wat als deze brug ooit eens zou instorten? En dan hoor je op televisie de berichtgeving: van slecht onderhoud tot betonrot. En dan de verhalen van de slachtoffers… 3 jongeren uit het zuiden die voor de eerste keer op vakantie gingen met de wagen naar het zuiden van Frankrijk, of mama, papa en hun kleine spruit uit die regio die net vertrokken op vakantie … en alle mensen uit de omgeving die hun huis, waarschijnlijk voorgoed, moeten achterlaten…
Daarom vond ik het belangrijk om iets te kunnen doen, als is het meer iets kleinschaligs. Pesto saus verkopen en de opbrengst ervan schenken aan die mensen die het ginder nodig hebben.
Lees het originele artikel

Contacteer mij

Heb je een vraag voor mij over een workshop, evenement of kookboek? Vul dan dit contactformulier in en ik neem graag contact met jou op.