Kookboeken

Met mijn kookboeken maak je kennis met mijn familiekeuken en breng de vakantie bij je thuis op tafel. Geniet van deze eenvoudig te bereiden gerechten!

ISABELLA’S PASTA BIJBEL

Pasta is niet meer weg te denken uit de alledaagse keuken: een bord pasta smaakt bij elke gelegenheid, jong en oud vindt pasta lekker, het is snel klaar en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Over de bereiding van pasta zijn ook al enorm veel boeken verschenen, maar geen enkel boek vertelt het hele verhaal. Vaak zijn de Nederlandstalige kookboeken over Italiaanse pasta vertalingen van andere vertaalde versies, waardoor veel details verloren gaan. Vanuit Italo-Belgische hoek werk ik de misvattingen weg. Wat is waar en niet waar, maar vooral: hoe maak je een echte Italiaanse pasta klaar? Met veel tekst en uitleg leer je thuis zelf verse deegwaren bereiden, koken en bewaren. Ik leg je uit wat je wel en niet nodig hebt om een goede saus te maken en welke pastasoort je combineert met welke saus. Typisch Italiaanse klassiekers komen aan bod, maar ook minder bekende streekgerechten en natuurlijk ook echte gerechten uit mijn familiekeuken van Ligurië.

ISABELLA’S ITALIAANSE ZOMER

In mijn derde kookboek breng ik je naar de zomer in Italië. Via een originele beschrijving van het dagelijkse Italiaanse leefpatroon tijdens de zomer leer je de smakelijke details van het eetpatroon tijdens deze warme zonnige dagen kennen. Het resultaat hiervan is een originele mix van apero’s met daarbij horende hapjes, lekkere salades en koude lunchbereidingen alsook kleine hartige en zoete snacks als vieruurtjes. Voor de zwoel zomeravonden voorzie ik je van een aanschakeling van antipasti, gevolgd door de grigliata, de bij ons haast onbekende Italiaanse manier van barbequen. Met originele zout- en oliemarinades worden vis- en vleesgerechten gegrild en geserveerd met simpele maar overheerlijke bijgerechtjes. En als afsluiter een waaier aan zomerse desserts en digestiefs. Met wijn- en olijfolietips bij de verschillende recepten en de mooie sfeerbeelden uit de familiesteken Ligurië en Lazio wordt deze zomerse culinaire reis helemaal compleet.

ISABELLA’S ITALIAANSE WINTER

Voor mijn vierde boek liet ik me inspireren op de winter- en feestbereidingen uit mijn familie in Ligurië. Vanuit een originele beschrijving van de winter- en kerstbeleving van de Italiaan beschrijf ik het eetpatroon tijdens deze zeer intense culinaire dagen. Het resultaat hiervan is een originele mix van aperohapjes, winterse maaltijdsoepen, stoofpotjes, kaasfondues en lekkere alledaagse comfort food. Voor de feestdagen voorzie ik je van een aaneenschakeling van feestelijke risotto- en pastabereidingen, gevolgd door een reeks van originele vleesbereidingen voorzien van groentetaartjes en flans. En als afsluiter een waaier aan echte typische Italiaanse klassiekers, zoals tiramisù en pandoro.

ITALIAANSE FAMILIEGERECHTEN

Met dit boek is alles begonnen. Dit boek omvat een verzameling familie- en door mezelf bedachte recepten. De recepten zijn zeer eenvoudig te bereiden , zonder culinaire hoogstandjes en zonder fusion van smaken uit andere keukens, met simpele beschrijvingen van de bereidingen en boodschappenlijstjes per recept en zonnige, leuke foto’s. Dit boek zal elke trendy Italy liefhebber in de smaak vallen.

Daar het boek al vele Jaren geleden is verschenen, is het niet meer in de boekhandel verkrijgbaar. Je kan dit boek dan ook niet meer bestellen…

EEn boek bestellen?

Wil je graag een van Isabella’s kookboeken in huis hebben of weggeven als cadeau? Vul het formulier in en doe een aanvraag voor een boek.

Ook beschikbaar op bestelling bij de particuliere boekhandel of Standaard Boekhandel.